kedlubnová polévka
Ingredience
- 1 ks cibule
- 3 ks kedlubna
- 2 ks brambory typ B
- 3 stroužek česnek
- 1,50 lžíce máslo
- 750 ml zeleninový vývar
- 150 ml smetana 12%
- 0,50 lžička muškátový oříšek
- petrželka hladkolistá a olivový olej k podávání
- sůl a pepř
Instrukce
- 1
- Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte dosklovita, přidejte kedlubny a restujte asi 2 minuty. Přidejte brambory a česnek, zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte doměkka asi 15 minut.
- 2
- Než se uvaří polévka, pokrájejte zbylou polovinu kedlubny na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a nudličky opékejte pár minut, aby získaly barvu, ale zůstaly křupavé.
- 3
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku nalijte do misek a ozdobte nasekanou petrželkou, opečenými kedlubnovými nudličkami a pár kapkami olivového oleje.
Dobré i zelí
Kedlubnovou polévku jsem ještě nejedla. Musím jí vyzkoušet, určitě bude dobrá.
Určitě, jen to chce zase kedlubnu v akci 🙂
Kedlubnovou polévku jsme měli asi před měsícem, když byly kedlubny v cenově výhodné nabídce.
Ty ceny za zeleninu a ovoce jsou nyní šílené…
Určitě bude dobrá, moje maminka dělávala kedlubnové zelí, a to mi chutnalo. Ale polévka může být zase něco suprového…díky
ano, kedlubnové zelí s těstovinama byl můj začátek zdravého stravování 🙂