Čočková polévka se zeleninou

Vytisknout recept
Rychlá a dobrá polévka, která zasytí.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 350 g klasické čočky předem namočit
  • 100 g celeru
  • 100 g mrkve
  • 1 středně velká cibule
  • 4-6 stroužků česneku
  • troška oleje
  • majoránka sůl, pepř
  • 50 g másla
  • 1 lžíce hladké špaldové mouky
  • dle zvyklostí možno 1-2 kostky zeleninového bujonu

Instrukce

  • Čočku přes noc namočíme.
  • Do hrnce dáme trošku oleje, na něj nadrobno pokrájenou cibuli, restujeme.
  • Mrkev a celer očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle.
  • Přidáme k cibuli, promícháme.
  • Dáme si vařit vodu do konvice.
  • Do hrnce k zelenině přidáme namočenou čočku, koření a rozmačkaný česnek.
  • Vše promícháme, zalijeme vodou a pod pokličkou vaříme.
  • Když jsou suroviny měkké, uděláme si na pánvičce trošku řídké máslové jíšky.
  • Tu přidáme do polévky, promícháme a ještě chvíli provaříme.
  • Podávat můžeme samotnou a nebo s pečivem.
10 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrá polévka.

  2. Čočkovou polévku máme s manželem moc rádi a vaříme ji často (i když pravda bez zeleniny, jen čočka a nějaká klobása). Stejně tak čočku jako takovou. 🙂

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Miluji čočkovou polévku, ale nedávám do ní zeleninu, většinou uvařím jen čočku a někdy, když náhodou doma je, dám tam kousek uzeniny… Ale jistě bude moc dobrá….
    Nicméně, těším se v úterý na bramboračku 🙂

  4. NelaVávrová 1 rokem ago

    Není nad poctivou domácí čočkovku 🙂

    • Author

      Přesně tak a navíc, co si budeme povídat, v dnešní době při ceně potravin a hotovek v restauracích člověk na domácím vaření dosti ušetří a navíc přesně ví, co v jídle opravdu je.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account