Jemný cheesecake bez zapékání s broskví

Vytisknout recept
je to neskutečná lahůdka....
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 1 dort
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Sušenky na čaj – 200 g
  • 100 g másla.
  • Domácí sýr – 700 g
  • Broskvový jogurt – 1 ks.
  • Cukr – 1 sklenice
  • Vanilkový cukr – 1 balení.
  • Želatina – 25 g
  • Voda – 1 sklenice
  • Broskev želé – 2 balení.

Instrukce

  • Sušenky nalámejte na drobenku, smíchejte s olejem pokojové teploty.
  • Formu (průměr 26 cm) zakryjte pergamenem, rozetřete hmotu a odešlete ji do chladničky po dobu 30 minut.
  • Nyní připravíme sýrovou vrstvu: ve sklenici převařené vody rozpustíme balíček želatiny. Necháme vychladnout.
  • Sýr, jogurt, cukr a vanilkový cukr ušlehejte mixérem. Pokud je cukru málo, můžete přidat více, je to na vaší chuti.
  • Přidáme želatinu, opatrně ji vlijeme do tvarohové hmoty a znovu zašleháme.
  • Hmotu dejte na vrstvu sušenek – a dejte na hodinu do lednice.
  • Zřeďte želé 2 balení. v 500 ml vroucí vody.
  • Broskev nakrájíme na měsíčky, položíme na sýrovou vrstvu a navrch nalijeme pár lžic želé tak, aby bylo jen ovoce mírně zakryté, a pošleme do lednice, necháme trochu zhoustnout.
  • Nalijte zbytek želé. Odešlete na několik hodin do lednice. Dobrou chuť!
7 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Hezký, luxusní dortík, ale doma nedělám .-)

  2. Nádherný a jistě i dobrý dezert, štráfeček bych si kliďánko dala.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account