Jogurtová bublanina

Vytisknout recept
Bublanina prostě musí být třešňová. A třešně začínají právě dozrávat, tak šup s nimi do trouby.
                     DOBROU  CHUŤ !!! 
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Klíč. slova ovocný, sladké, tradiční
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 16
Kalorie 216
Uvařila JitkaValachovičová

Ingredience

  • 350 ml bílý jogurt
  • 3 ks vejce
  • 5 lžic třtinový cukr
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 1 dcl horká voda
  • 200 ml polohrubá mouka
  • 2 lžičky jedlá soda
  • 500 g třešně
  • špetka sůl
  • 1 lžíce rum
  • citronová kůra

Instrukce

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů Celsia. Do vyšší nádoby rozklepneme vejce, přidáme cukr, citronovu kůru, rum, horkou vodu a prošleháme. Do směsi dáme jogurt a opět důkladně prošleháme. Nakonec přisypeme prosátou mouku a jedlou sodu.
  • Těsto vlijeme do pekáčku (25 x 40 cm), předem vyloženého pečicím papírem, poklademe třešněmi. Pečeme asi 20 minut.

Notes

Tip:
Rum se dává kvůli nakypření, rovněř horká voda. Šleháme metličkou nebo ručním šlehačem. Možno použít sezonní ovoce i ovoce mražené. Část ovoce obalíme v hrubé mouce, aby nekleslo ke dnu.
 (Ti, co ochutnali v Pracovně, tak tam na povrchu byly ještě pufované amarantové kuličky a trochu mletých mandlí.)
 

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 2g | Kalorie: 216kcal | Tuky: 8g | Protein: 4g | Cukry: 31g
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account