Kokosový chlebíček. Rychlý a lahodný dezert bez mouky
- 150 g třtinového cukru
- 4 vajíčka
- 120 ml kokosového rozehřátého oleje
- 4 ks vanilkového pudinku (po 40 g). Používám bezlepkovou variantu.
- Špetku soli
- Nastrouhanou kůru z 1 BIO citronu
- 1/2 ks bezfosfátového kypřícího prášku do pečiva
- 2 PL citronové šťávy
- 80 g (třtinového) moučkového cukru
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Chlebíčkovou formu vyložte pečícím papírem nebo vymažte olejem a vysypte strouhaným kokosem.
- V míse rozšlehejte vajíčka se třtinovým cukrem do pěny.
- Postupně přilévejte olej.
- Osolte a přidejte strouhanou citronovou kůru.
- Nakonec opatrně vmíchejte pudinkové prášky s kypřícím práškem.
- Vymíchejte do hladké a bezhrudkové konzistence.
- Těsto nalijte do formy a vložte do trouby.
- Pečte cca 45 minut. Před samotným vyndáním se ujistěte, zda je těsto dobře propečené. Špejli na několika místech zasuňte do moučníku. Pokud ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
- Nechte vychladnout.
- Citronovou šťávu spolu s moučkovým cukrem utřete do hladké polevy. Naneste na povrch moučníku a zasypte strouhaným kokosem. Nechte zaschnout.