Cizrna na paprice

Vytisknout recept
Namočíme cizrnu do vody min. na 12 hodin. Druhý den několikrát propláchneme a dáme v čisté vodě vařit. Vaříme do měkka (v pulce vaření přidávám kostku masoxu), asi hodinu, pak scedíme, ale vodu z uvařené cizrny si schováme!
Cizrnu mužete použit i tu z plechovky.
Nakrájíme cibuli na menší kousky a osmahneme na trošce oleje, přidáme mletou papriku, ale jen na rychlo at nezhořkne, cizrnu, tak polovinu vody ve které jsme to vařili, osolíme, opepřime a necháme pár minutek provařit.
Aby jsme nemuseli zahušťovat moukou, odebereme asi 1/3 cizrny i s vodou a rozmixujeme do hladka, vrátíme do hrnce a promícháme. Na konec nalijeme smetanu chvilku povařime.
Dochutíme podle sebe a můžeme podávat.

500g - cizrna
1ks - cibule
200ml - smetana rostlinná nebo normální to je na vás
1lžíce - olej
2-3lžíce - paprika
1ks - masox
ks - pepř
příprava - 10
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila DANAVYKYDALOVÁ

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account