155

Halušky s bryndzou

Vytisknout recept
Brambory nastrouháme najemno. Slejeme přebytečnou tekutinu, přidáme sůl, vejce a postupně přidáváme mouku tak, abychom získali řídké těsto. Těsto protlačíme postupně do vroucí osolené vody speciálním sítkem na halušky nebo můžeme ukrajovat lžičkou či odkajovat z prkénka nožem. Halušky vaříme asi 4-5 minut tj. jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené a můžeme je scedit. Scezené halušky promícháme s bryndzou.
Mezitím si opečeme na pánvičce slaninu s cibulkou dočervena. Pak přidáme halušky a vše na pánvičce promícháme, aby se nám chutě spojily.
Halušky se slaninou dáme na talíř a ozdobíme bryndzou, případně posypeme petrželkou.
Dobrou chuť 🙂
 
750g - Brambory
250g - Polohrubá mouka
špetka - Sůl
1ks - Vejce
150g - Anglické slaniny nebo špeku (na kostičky)
200g - Bryndza
1ks - Cibule
příprava - 30
vaření - 10
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Irča Holčáková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account