Marinovaná krkovice a opečený brambor

Vytisknout recept
U tohoto pokrmu hraje prim šťavnatost a chuť masa, kterou podtrhneme a rozvineme v kombinaci s vínem, které je ovocné, lehce kořenité a jeho bohaté ovocné aroma převládá švestkami, ostružinami a jemnými tóny čokolády.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • krkovice bez kosti

marináda pro naložení krkovice:

  • brambory
  • worcester
  • jarní cibulka
  • sójová omáčka
  • výhonky hrášku na dozdobení
  • olivový olej
  • javorový sirup
  • šťáva z půlky citrónu
  • tymián nadrobno
  • prolisovaný česnek
  • rybí omáčka
  • kečup

Instrukce

  • Krkovici si ideálně den předem naložíme do marinády. Při samotném grilování rozpálíme gril na min. 300 °C a krkovici pak opékáme s dvouminutovými otočkami.
  • Následně necháme v pekáčku pod alobalem odpočinout cca 10 minut. Mezitím si opečeme brambory, které pouze rozpůlíme a rovnou klademe na gril.
  • Na talíř servírujeme dozdobené výhonky hrášku a nakrájenou natí jarní cibulky.
  • Snoubení vína
  • “U tohoto pokrmu hraje prim šťavnatost a chuť masa, kterou podtrhneme a rozvineme v kombinaci s vínem, které je ovocné, lehce kořenité a jeho bohaté ovocné aroma převládá švestkami, ostružinami a jemnými tóny čokolády. Proto jsem zvolil Habánské sklepy, Frankovka, 2019, pozdní sběr, s vyšší rubínovou barvou,” doplňuje Petr Ptáček.
4 Komentářů
  1. Jana SakalováSakalová 11 měsíců ago

    5 stars
    už mi tečú slinky

  2. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Moc dobré. Krkovičku máme moc rádi.

  3. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    Mňam, hned bych si dala marinované maso a opékačky 🙂

  4. NelaVávrová 11 měsíců ago

    Vypadá to krásně 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account