Petrželový krém s jablky

Vytisknout recept
Zdobíme nasekanou listovou petrželí nebo pažitkou.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 750 ml
  • zeleninového vývaru
  • 500 g
  • kořenové petržele
  • 250 ml
  • smetany
  • 2
  • jablka
  • 0.5
  • suché žemle nebo rohlíku
  • 1 lžíce
  • másla
  • 1 lžíce
  • oleje
  • 3 kuličky
  • nového koření
  • 1 lžička
  • sušeného tymiánu
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Petržel oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  • 2
  • Suchou žemli rozdrtíme válečkem na hrubou strouhanku, kterou opražíme dozlatova na másle.
  • 3
  • Olej rozehřejeme v hrnci, přidáme jablka a na středním plameni je necháme postupně karamelizovat dozlatova. Přidáme petržel, horký vývar, koření a přivedeme k varu.
  • 4
  • Vaříme asi 30 minut do úplného změknutí zeleniny. Odstavíme, vylovíme koření, rozmixujeme tyčovým mixérem a vmícháme smetanu. Dochutíme solí a bílým pepřem. Podáváme pak spolu s máslovou strouhankou.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    To může být moc dobrá polévka. Vyzkouším.

  2. To může být zajímavá polévka, jistě by mi chutnala, neb krémové mám hodně ráda.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Zajímavý recept, děkuji 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account