vafle s ovocem

Vytisknout recept
Domácí tvarohové vafle, které jsou dokonale vláčné díky tvarohu, ale také nadýchané jako obláček.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Tvaroh tučný 125 g
  • České máslo 84 % mléčného tuku 60 g
  • Vejce M10 podestýlka 3 ks
  • Krupicový cukr 40 g
  • Hladká mouka 150 g
  • Kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
  • Sůl 1 špetka
  • Na ozdobu
  • Čerstvé ovoce
  • Tvaroh tučný 125 g

Instrukce

  • Vejce rozdělte na bílky (menší miska) a žloutky (větší mísa).
  • K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do sněhu.
  • Ve větší míse začněte šlehat metličkou žloutky s cukrem, poté přišlehejte i máslo a tvaroh. Následně postupně zamíchejte i mouku s kypřicím práškem a úplně nakonec jemně vmíchejte sníh z bílků.
  • Rozpalte vaflovač a postupně pečte vafle dozlatova, dokud nespotřebujete všechno těsto.
  • Rozdělte na talířky, ozdobte zbylým tvarohem a ovocem a podávejte ještě teplé.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Pěkně vypadají a Jsou moc dobré.

  2. Ještě jsem je nezkoušela, vlastně ani nevím proč, nástavec na vafle doma mám.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    5 stars
    Jednoznačně krása, vafle miluje manžel :-)♥

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account