Králík pečený na česneku

Vytisknout recept
Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, pokmínujeme a potřeme hořčicí
Vložíme ho do pekáčku s uzeným bokem, přidáme koření a nasekaný česnek, podlijeme vodou a přiklopené pečeme asi 1,5 hodiny na 200 °C. Zhruba posledních 20-30 minut dopékáme odkryté
Ze šťávy sebereme tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, seškrabáváme opečánky a necháme chvilku provařit. Sebraný tuk vrátíme zpátky a servírujeme
1ks - králík (bez hlavy)
100g - sádla
1lžíce - sůl
1lžíce - kmín
10ks - celých pepřů
2ks - nové koření
1ks - bobkový list
10stroužek - česneku
1lžíce - plnotučné hořčice
1špetka - tymiánu
1sklenička - vody
příprava - 120
vaření - 90
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Zuzana Zachová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account