Knedlíky s uzeným, červeným zelím a cibulkou

Vytisknout recept
Jen chci upozornit, že těsto je z pytlíku, neměla jsem čas dělat těsté přímo z brambor, ale i tak je to chutný recept.
Do vroucí vody dáme vařit uzené na cca 20 minut - do změknutí. Než se nám uvaří uzené, vypracujeme si těsto na knedlíky. Cibuli nakrájíme na "plátky" a osmažíme na oleji nebo sádle. Když je maso uvařené, vyjmeme ho a nakrájíme na drobné kostičky, které budeme vkládat do těsta.  Připravíme si hrnec s vodu na knedlíky, budeme je vkládat do hrnce, až bude voda vřít. Z těsta si vždy vezmeme přiměřený kus, který si trochu rozválíme a vložíme do něj na kousíčky nakrájené maso, z těsta si vytvarujeme v ruce knedlík. Knedlíky vložíme do vody a necháme vařit, dokud "nevyplují na hladinu". Do hnrce si dáme vařit červené zelí dochucené o trošku kmínu a necháme vařit, já pro dochucení používám trochu třtinového cukru, protože nemám ráda nakyslé zelí. Když je vše uvařené, podáváme s osmaženou cibulkou.
Přeji dobrou chuť 🙂
400g - Uzené
2ks - cibule
1ks - červené zelí
ks - olej
ks - těsto na bramborové knedlíky
ks - kmín
ks - třtinový cukr
příprava - 30
vaření - 50
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Kristýna Wejnarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account