Mandlové mléko: skvěle chutná, je výživné a rychle hotové

Vytisknout recept
Skvělá varianta pokud nemůžete obyčejné mléko nebo ho chcete nahradit něčím zdravějším. Můžete použít i při přípravě různých dezertů a nápojů.
Mandle ponoříme do horké vody a chvíli necháme stát, po chvilce sloupneme hnědou slupku a dáme do mixéru i s s uvedeným množstvím vody. Mixujeme tak 3 minuty, až je mléko bílé. Přecedíme přes cedník nebo plátýnko. Pokud budete chtít mít mléko hustější, dejte méně vody.
Pokud chceme svůj organismus odkyselit, tak mléko nepřislazujeme. Pokud ano, použijeme agávový nebo javorový sirup místo bílého rafinovaného cukru.  

Něco málo o mandlích

Mandle jsou úžasným zdrojem mnoha důležitých látek.

Především jsou bohaté na minerály, mají vysoký obsah hořčíku (až kolem 300 mg na 100 g), vápníku (cca 250 mg na 100 g), draslíku, železa, a zinku. Také v nich najdeme řadu nezbytných vitaminů, např. vitamin E a vitaminy skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselina listová). Obsahují nezanedbatelné množství tuků, ovšem při jejich rozumné konzumaci se nemusíme obávat, že bychom po nich přibírali na váze, jejich nenasycené mastné kyseliny jsou naopak zdraví velice přínosné. Dále v nich najdeme pro zažívací trakt prospěšnou vlákninu, cenné bílkoviny a menší množství cukrů.
Už při pohledu na výše uvedený seznam obsahovaných látek je zřejmé, v čem nám tato jádra budou prospěšná.
100g - Mandle
800-1000ml - Voda
příprava - 5
vaření - 3 min
Kategorie Nápoje
Uvařila Zdeňka Zajíčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account