Králík na zelenině

Vytisknout recept

Dneska jsem improvizovala.

Manžel má doporučenou bezezbytkovou dietu,

a tak je potřeba se podle toho řídit.

První věc, co jsme udělali, že jsme se na netu podívali,

co vlastně taková dieta obnáší.

V mrazáku máme jen králičí nebo kuřecí maso, tak jsem zvolila králíka,

který už dlouho nebyl.

 

Postup přípravy:

Králičí stehna a přední nohy jsem mírně osolila a opepřila, dala do pekáče.

Asi 5 mrkví, 2 petržele a půlku celeru nakrájela na kostky, přidala k masu,

podlila studenou vodou a celé jsem to dala do trouby.

Pekla jsem zhruba 1,5 hodiny na 160°C. Maso musí změknout.

Potom jsem ho vyndala na misku a zeleninu jsem rozmixovala

tyčovným mixérem. Nakonec jsem přidala 200 ml nízkoprocentní smetany na vaření.

Vzhledem k tomu, že je to dieta, jsem to již nijak nekořenila.

Maso jsem obrala od kosti a vrátila do omáčky.

Jako přílohu jsem zvolila lehký bramborový knedlík.

Moc jsme si pochutnali.

Hudlenka

 
ks - králičí maso podle vás
ks - kořenová zelenina
ks - koření
ks - smetana na vaření
ks - voda
5 g - špek
příprava - 15
vaření - 120
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account