Jahodový dort

Vytisknout recept
Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí a necháme zchladnout.
Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Poté zašleháme měkký tvaroh a moučkový cukr dle chuti. Do smetanového krému vmícháme na kousky pokrájené očištěné jahody. Hotový krém nandáme na zchladlý korpus, uhladíme do roviny a dozdobíme pokrájenými jahodami. Pokud chceme, můžeme ještě jahody přelít vlažným cukrářským želé, které necháme ztuhnout nebo jen dort po obvodu dozdobíme šlehačkou.
Hotový dort necháme v chladnu proležet alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc), poté pokrájíme a podáváme.

2ks - vejce
60g - cukr krupice
1ks - vanilkový cukr
4lžíce - vlažná voda
2lžíce - olej
120g - polohrubá mouka
1lžička - prášek do pečiva
1ks - smetana ke šlehání 33%
1ks - vanilkový tvaroh ve vaničce
300ks - jahody
1ks - vanilkový cukr
3lžíce - moučkový cukr podle chuti jahod
150g - jahody
250ml - dortové želé - vody
4lžíce - cukr ( na ozdobu )
1ks - šlehačka ( na ozdobu dortu )
příprava - 60
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila MarcelaSoukupová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account