Kořeněná marmeláda ze špendlíků

Vytisknout recept
Kategorie pomazánka
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 30 minutes
Uvařila DitaBřezinová

Ingredience

  • 3 kg Špendlíky (mirabelky)
  • 2 dcl Pomerančový džus nebo jen voda
  • 10 ks Hřebíček
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Badyán
  • 1 lžička Skořice mletá
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 cm Zázvor
  • 2 lžička Kyselina citrónová
  • 2 ks Želírovací cukr 3:1
  • 11 cl Rum

Instrukce

  • Tahle marmeláda vás dostane, je prostě úžasná. Přátelé, kterým jsem marmeládu věnovala se po ni opakovaně ptali :-).
    Omyjte špendlíky a vložte je (celé i s peckami) do většího kastrólu či kastrólů ;-). Podlijte je nejlépe pomerančovým džusem a povařte i veškerým kořením do změknutí. Poté co se špendlíky začnou vařením rozpadat a pecky oddělovat, tak vzniklou kaši přeceďte přes cedník. Přecezenou hmotu si můžete pro jistotu převážit, abyste věděli kolik cukru použít. Přidejte kyselinu citrónovou a želírovací cukr, vaříte asi 8 minut. Na úplný závěr přidejte do marmelády nastrouhaný zázvor a panáka rumu.
    Horkou marmeládu dejte ihned do skleniček, které po zavíčkování obraťte dnem vzhůru.
    Nechte si chutnat *heart*
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account