Letní Pavlova

Vytisknout recept
Já mám tento dort hodně ráda - lehký, sněhový korpus,  hodně šlehačky a čerstvého ovoce. Dá trochu práce, ale výsledek, myslím ten chuťový, stojí za to. U nás doma chutná všem.
Korpus se dá připravit i několik dní dopředu.
 
Postup:
Předehřejte si horkovzdušnou troubu na 150° C.
Připravím si 2 plechy vyložené papírem na pečení, na každý si obkreslím kruh asi 28 cm velký.
V odmaštěné míse šlehejte 6 bílků se špetkou soli a po lžících přidejte cukr, šlehejte až je sníh pevný, hustý a lesklý. Postupně zašlehejte škrob a lžičku octa.
Sníh rozdělíme na dvě půlky a naneseme na plech a rozetřeme do kruhu.
Dejte do trouby, snížte teplotu na 120 st. a pečte 60 - 90 minut. Během pečení NESMÍTE OTEVŘÍT troubu, jinak těsto spadne a bude z něj nepoužitelná placka.
Po upečení otevřu dřířka trouby a nechám vychladnout.
Ušlehejte šlehačku.
Na servírovací talíř položte první korpus, naneste polovinu ušlehané šlehačky a ovoce, zakryjte dalším sněhovým korpusem a ozdobte šlehačkou a ovocem. Ovoce můžete použít jakékoliv, korpus je dost sladký, tak se hodí i kyselejší ovoce.
Dort dejte na pár hodin do ledničky a můžete servírovat.
6ks - bílky
250g - cukr
ks - špetka soli
1lžička - lžička octa
2lžíce - kukuřičný škrob
500ml - šlehačka
ks - čerstvé ovoce
příprava - 30
vaření - 60 - 90
Kategorie Dezert
Uvařila HanaGottwaldová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account