Lišky na paprice

Vytisknout recept

Nosíme nyní z lesa hodně lišek /pozor, nesmíte si plést lišky a lošáky, i když

i lošák je údajně jedlý, ale toho jsme nikdy nesbírali!/

toto je liška obecná, ty sbíráme

tohle je lošák zprohýbaný, má jinou strukturu pod hlavičkou..

 

Postup prací:

 

Lišky si vyčistíte, nakrájíte třeba na podlouhlé půlky nebo jak jste zvyklí a pořádně

je promyjete. Já dnes měla katastrofickou spotřebu vody, ale  byly samé jehličí,

kapradí a mech. Necháte odkapat na cedníku. Cibuli nakrájíte najemno.

Do hrnce dáte sádlo (olej), na to cibulku a drcený kmín a osmahnete.

Pak vysypete houby, promícháte, přidáte podle oka červenou sypanou papriku

a trochu i uzené papriky (asi není nutná). Opět promícháte, zalijete horkou vodou

nebo vývarem a necháte dusit, až jsou lišky měkké.

"Já se tedy přiznám, že jsem to dnes dala do papíňáku, na 7 minut a bylo hotovo."

Když tedy byly lišky měkké, ještě jsem přidala trochu vody a nechala provařit,

pak jsem v hrnku rozmíchala trochu škrobu a zahustila. Nakonec jsem přidala

zakysanku, rozmíchala a oběd byl hotov.

Pochutnali jsme si moc, manžel s rýží, já pro sebe uvařila bramboru. Jednu.

Dobrou chuť přeje Hudlenka

 
1 cedníikks - lišky
1ks - cibule
ks - sladká paprika, uzená paprika
ks - sůl, drcený kmín
ks - voda nebo vývar
1ks - zakysaná smetana
1lžíce - sádlo
1lžíce - škrobová moučka (nebo mouka)
příprava - 5+60
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account