478

Vepřová krkovice na zelenině s bramborovým knedlíkem

Vytisknout recept
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
Plátky masa omyjeme, osolíme a lehce opepříme. Naložíme do zeleniny, do které následně přidáme i ostatní koření - bobkový list, celý pepř, nové koření. Necháme takto do druhého dne. V podstatě to vypadá jako základ na svíčkovou omáčku.
Následně přidáme do kastrolu kousek másla a zalijeme cca 0,1 - 0,2 dcl vody a dáme péct. Nejprve necháme pod pokličkou a když je maso již měkké, ještě na chvíli poklici sundáme. Dle potřeby po troškách podléváme vodou. Když je maso pečené, tak ho z pekáčku vyjmeme a zeleninu lehce promačkáme šťouchadlem, já použila to na brambory.
Jako přílohu jsme dělávali rýži, tentokrát jsem zkusila udělat bramborový knedlík a bylo to snad ještě chutnější.
Jak připravit domácí bramborové knedlíky najdete například zde:
https://www.zenysro.cz/recepty/prilohy/domaci-bramborovy-knedlik
 
6ks - plátky krkovice
300g - mrkev
300g - petržel
300g - celer
2ks - cibule střední
100-150g - máslo
3ks - bobkový list
5ks - nové koření
5ks - pepř celý
ks - sůl a mletý pepř - dle chuti
příprava - 20
vaření - 90-120
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account