Pirohy plněné bryndzou s cibulkou a slaninou

Vytisknout recept
Dobrota, která potěší každého jedlíka
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 400 - 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 200 ml vody

na náplň:

  • 2 brambory uvařit si den dopředu
  • 1 kelímek bryndzy

Instrukce

  • Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno.
  • Na náplň smíchejte brambory s brynzou v misce.
  • Z mouky, vejce, soli a vody vytvořte hladké těsto.
  • Těsto rozválejte na 3 mm tenký plát.
  • Pomocí tvořítka uděláme pirohy, naplníme je bryndzou.
  • A uzavřeme, taktéž pomocí tvořítka,
  • Pirohy vložte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, asi 5 minut.
  • Na lžíci másla nebo sádla orestujte kousek slaniny a přidejte cibulku.
  • Jídlo je hutné.
10 Komentářů
  1. KláraOdehnalová 1 rokem ago

    Pirohy jsem si dávala, když jsem byla na týdenním pobytě v Polsku a jsou opravdu skvělé.

  2. 5 stars
    Vypadá to pěkně. Pirohy jsem také nikdy nedělala. Dala bych si je raději na sladko.

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Vypadá dobře, ale vyhýbám se bílé mouce.

  4. Author
    Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Děkuji, byly dobré, byly syté. Jinak my jsme je s mou první tcbýní dělaly doma hodně často. Vždy nějaké na slano a jiné na sladko, všichni je vždy milovali…Děti i dospělí. A to jsem neměli to tvořítko, ale hezky skleničkou kolečka, naplnit, ucpat dokola a pak vidličkou pomačkat…

  5. Tak pirohy jsem doma nikdy nedělala, moc se ti povedly, jídlo vypadá velmi lákavě.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account