Rohlíčky s povidly

Vytisknout recept
Jsou báječné jako sladká snídaně či svačinka.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 16 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 350 ml mléko
  • 125 g rozpuštěné máslo
  • 42 g droždí čerstvé
  • 1 lžíce moučkový cukr
  • 1 lžíce sůl
  • švestková povidla na plnění
  • 1 vejce na potření
  • moučkový cukr na posypání

Instrukce

  • Do mísy nasypte hladkou mouku a do důlku uprostřed vlijte vlažné mléko s rozpuštěným máslem. Přidejte rozdrobené droždí s moučkovým cukrem a solí. Nejprve rozmíchejte vidličkou všechny tekutiny a poté zpracujte vařečkou nebo kuchyňským robotem s hnětacím hákem měkké těsto. Zpracovávejte ho do té doby, až se těsto přestane lepit ke stěnám.
  • Těsto vyklopte na pomoučněný vál, rozdělte ho na poloviny a z každé postupně vyválejte kulatou placku silnou asi 0,5 cm. Rádýlkem nebo ostrým nožem ji rozdělte na 8 trojúhelníků (jako když krájíte dort).
  • Na užší stranu každého trojúhelníku dejte lžíci povidel a směrem ke špičce zarolujte rohlíček. Jeden po druhém naskládejte ve větším rozestupu na plech vyložený pečícím papírem a potřete rozšlehaným vejcem.
  • Rohlíčky pečte ihned v troubě rozehřáté na 180 °C, asi 20 minut. Po upečení je posypte moučkovým cukrem a vychladlé podávejte.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    krásné a jistě dobré

  2. 5 stars
    Povedené rohlíčky a moc dobré.

  3. Švestková povidla máme s mužem oba rádi, věřím, že rohlíčky budou výborné.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account