Go Back
+ servings

Pirohy plněné bryndzou s cibulkou a slaninou

Vytisknout recept
Dobrota, která potěší každého jedlíka
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 400 - 500 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 200 ml vody

na náplň:

  • 2 brambory uvařit si den dopředu
  • 1 kelímek bryndzy

Instrukce

  • Brambory uvařte ve slupce doměkka, nechte vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno.
  • Na náplň smíchejte brambory s brynzou v misce.
  • Z mouky, vejce, soli a vody vytvořte hladké těsto.
  • Těsto rozválejte na 3 mm tenký plát.
  • Pomocí tvořítka uděláme pirohy, naplníme je bryndzou.
  • A uzavřeme, taktéž pomocí tvořítka,
  • Pirohy vložte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch, asi 5 minut.
  • Na lžíci másla nebo sádla orestujte kousek slaniny a přidejte cibulku.
  • Jídlo je hutné.