Pokud máte rádi zeleninové polévky, určitě vyzkoušejte tento jemný kedlubnový krém.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredients
1ks cibule
3ks kedlubna
2ks brambory typ B
3stroužek česnek
1,50lžíce máslo
750mlzeleninový vývar
150mlsmetana 12%
0,50lžička muškátový oříšek
petrželka hladkolistá a olivový olej k podávání
sůl a pepř
Instructions
1
Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte dosklovita, přidejte kedlubny a restujte asi 2 minuty. Přidejte brambory a česnek, zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte doměkka asi 15 minut.
2
Než se uvaří polévka, pokrájejte zbylou polovinu kedlubny na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a nudličky opékejte pár minut, aby získaly barvu, ale zůstaly křupavé.
3
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku nalijte do misek a ozdobte nasekanou petrželkou, opečenými kedlubnovými nudličkami a pár kapkami olivového oleje.