Amo Amarant aneb snídaňová kaše, po které se zapráší

Vytisknout recept
Amarant je výborné zahušťovadlo.... postačí jej svařit s tekutinou v poměru 1:3. 
Smíchejte amarnt, skořici a sůl a za občasného míchání vařte 10 až 20 minut(dle množství) až s emléjo téměř vstřebá a začne vznikat kaše. Přidejte zvývající ingredience a vařte ještě asi 5 minut.
Dolaďte a oslaďte s medem ořechy nebo čerstvým ovocem...
 
Amo znamená "milovat"
a laskat též se tou cestou dát,
je možné, že semínka tato
jsou pro těla anše jak zlato!
 
Amarant je nabitý bílkovinami, vlákninou, železem a vápníkem, a je BEZlepku! Jedná se o semínka LASKAVCE=o), kterými se laskaly už Aztékové a Mayové....
100g - Amarant
500ml - Mléko (a jeho alternativy)
4lžíce - ovesné vločky
2lžíce - rozinky
1špetka - sůl a perníkové koření či skořice
1hrst - med a ořechy
příprava - 3
vaření - 10
Kategorie Chuťovka
Uvařila Májouch MayaKrämerová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account