243

Tortilla plněná kuřecím masem, zeleninou a žampiony

Vytisknout recept
Co je doma, to se počítá.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas vaření 3 min
Celkový čas 25 min
Porce 2 osoby
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • cibulka
  • řapíkatý celer
  • kapie
  • cuketa
  • čerstvé žampiony
  • kuřecí prso
  • sůl
  • pepř
  • tortilly
  • 1 lžíci olivového oleje

Na dip potřebujete:

  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžičku medu
  • sůl
  • pepř
  • 1 - 2 stroužky česneku

Instrukce

  • Nakoukla jsem do lednice, a vzala vše, co zde bylo načatého (např. řapíkatý celer), otevřeného (žampiony).
  • Cibulku jsem pokrájela nadrobno, řapík na malé kousky (trochu déle měkne), papriku na proužky, cuketu na kolečka a pak na 4 dílky.
  • Žampiony jsem oloupala a pokrájela na tenčí plátky, nožky na kolečka.
  • Kuřecí prso na nudličky, spíše menší.
  • Na pánvi jsem nechala rozehřát olej, nejprve dala řapíkatý celer, po dvou minutách papriku, která je taky pevná a déle měkne. Pak již cibulku, žampiony a nakonec cuketu. Vše jsem dělala tak dlouho, než to změklo.
  • Potom jsem sundala z pánve, a na pánev jsem dala kuřecí maso, osolila a opepřila a 2-3 minutky z každé strany opekla.
  • Poté jsem smíchala se zeleninou a houbami.
  • Vyrobila jsem si dip smícháním všech výše napsaných pochutin.
  • Tortillu jsem měla koupenou, ale dá se vyrobit i doma.
  • Tortillu jsem rozložila, potřela trochu dipem, na to jsem dala asi lžíci směsi, zase trochu dipu a zabalila ji.
  • Vložila do grilu, a na chvíli, než se udělala mřížka, jsem ji zapekla.
  • Podávala jsem ještě s čerstvou zeleninou.
  • Dvě malé tortilly stačí jako oběd, zasytily mne hodně.

2 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 měsíci ago

    5 stars
    Krásná prezentace. Moc dobrý recept. Mám také moc ráda tortilly.

  2. HelenaSvatková 1 měsícem ago

    5 stars
    Pro mne nevhodná kombinace, ale určitě dobře chutná.

Napište komentář

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account