kedlubnová polévka

Vytisknout recept
Pokud máte rádi zeleninové polévky, určitě vyzkoušejte tento jemný kedlubnový krém.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 ks cibule
  • 3 ks kedlubna
  • 2 ks brambory typ B
  • 3 stroužek česnek
  • 1,50 lžíce máslo
  • 750 ml zeleninový vývar
  • 150 ml smetana 12%
  • 0,50 lžička muškátový oříšek
  • petrželka hladkolistá a olivový olej k podávání
  • sůl a pepř

Instrukce

  • 1
  • Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte dosklovita, přidejte kedlubny a restujte asi 2 minuty. Přidejte brambory a česnek, zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte doměkka asi 15 minut.
  • 2
  • Než se uvaří polévka, pokrájejte zbylou polovinu kedlubny na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a nudličky opékejte pár minut, aby získaly barvu, ale zůstaly křupavé.
  • 3
  • Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku nalijte do misek a ozdobte nasekanou petrželkou, opečenými kedlubnovými nudličkami a pár kapkami olivového oleje.
7 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 1 rokem ago

    Dobré i zelí

  2. 5 stars
    Kedlubnovou polévku jsem ještě nejedla. Musím jí vyzkoušet, určitě bude dobrá.

  3. Kedlubnovou polévku jsme měli asi před měsícem, když byly kedlubny v cenově výhodné nabídce.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Určitě bude dobrá, moje maminka dělávala kedlubnové zelí, a to mi chutnalo. Ale polévka může být zase něco suprového…díky

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account