Remoska – originální český vynález

Malá elektrická pečicí mísa zvaná Remoska je ryze český vynález, který se používá už od roku 1957. Je skvělým řešením v kuchyních, kde chybí trouba, a například kuře upečené s bramborami v jedné misce patří k českým chalupářským a chatařským srdcovkám.

Dnešní remosky jsou již mnohem modernější, ale za mého mládí to byl vynikající vynález..

Tagy:
5 Komentářů
  1. Jo, tak o remosce vím, že je to český patent. A také jsem v ní několikrát pekla. Máme jí ještě i na chatě a věřím, že i u mamky ve špajzce by se někde našla. Ideální, když člověk potřebuje upéct třeba jen dvě, nebo 4 porce masa.

  2. Author
    Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Jejda, tak to jste Nelo, hodně mladá. Já jsem svůj dospělý život začínala v garsonce s dvouvařičem a místo trouby jsem si právě pořídila remosku. Nebylo snadné se v ní naučit péct, al byla fajn. Používala jsem ji asi tak 20 let :-). I když jsme již měli dům, sporák, troubu, ale remoska se vždy hodila.

  3. NelaVávrová 1 rokem ago

    Takže děkuji za inspiraci…

  4. NelaVávrová 1 rokem ago

    Vím jen od lidí a čtení, já se s ní bohužel nesetkala….

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account