Kopřivový špenát

Vytisknout recept
Vyrazte na mladé kopřivy a dodejte si železo a vitamíny chutnou a levnou formou. Kopřivový špenát je rychlovka.
Kategorie Polévka, Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule na kostky
  • čerstvé kopřivy cca 2 litrová mísa
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku vývaru/vody
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • špetka soli
  • umeocet a jablečný ocet podle chuti
  • 2 lžíce rostlinné smetany

Instrukce

  • Opereme kopřivy na sítku ve studené vodě, cibuli nakrájíme na kostky.
  • Na oleji orestujeme cibuli se solí dozlatova.
  • Kopřivy nasekáme na menší kousky a přídáme k cibuli.
  • Podlijeme troškou vody a přidáme česnek.
  • Po minutce rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
  • Ve studené vodě rozmícháme škrob a přilijeme do špenátu.
  • Minutku povaříme do zhoustnutí, odstavíme a podle chuti doladíme jablečným octem a umeoctem.
  • Chceme-li smetanový špenát, přidáme do vypnutého špenátu ještě rostlinnou smetanu.
6 Komentářů
  1. Author
  2. 5 stars
    To vypadá skvěle. Určitě vyzkouším.

  3. Tak toto ne….kopřivy mi nechutnají ani ve velikonoční hlavičce. Zkoušela jsem 2x a raději je nahrazuji špenátem či medvědím česnekem.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Maminka ho na jaře dělávala, ale já nee

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account