Rýžová kaše s dušenou dýní

Vytisknout recept
Velmi chutná snídaně, která bude chutnat hlavně dětem. Dýně má krásnou oranžovou barvu a výtečnou chuť.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 3 hrnky uvařené rýže nebo jakékoliv jiné obilniny
  • 1 větší cibule
  • 2 šálky nakrájené dýně na kostičky
  • olej
  • sůl
  • zeleninový vývar nebo horká voda
  • slunečnicová semínka nebo gomasio

Instrukce

  • Cibuli nakrájíme na malé kostičky, dýni pokud je mladá nemusíme loupat, jen jí omyjeme a nakrájíme na kostky, nebo na proužky.
  • Na studenou pánvičku dáme lžíci oleje, na to vrstvu nakrájené cibule, na to vrstvu nakrájené dýně, trochu ze shora osolíme, přikryjeme pokličkou a dáme na sporák.
  • Zapneme na chvilku na vyšší stupeň, v okamžiku, kdy se zelenina začne vařit, snížíme na malý a necháme asi 10-15 minut pod pokličkou do změknutí. Nemícháme.
  • Rýži z předešlého dne, nebo jakoukoliv jinou obilovinu ohřejeme v hrnci s trochou horké vody, nebo zeleninového vývaru. Na talíř dáme kopeček rýže, posypeme dušenou dýní s cibulkou a pokud máme raději slanější chuť, posypte si kaši ještě gomasiem. Lze podávat i s kopečkem kysaného zelí.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Prima recept. Dýni také milujeme.

  2. Asi by mi chutnalo, dýni mám moc ráda.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Za mě dobrá kombinace… dýni mám ráda ve všech podobách

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account