
Bramborové vdolečky s mákem
Vdolky můžete také namazat povidly nebo je podle lidové písně sypat strouhaným perníkem smíchaným s moučkovým cukrem. Díky tomu, že v těstě není žádný cukr, můžete je podávat i naslano jako placky, výborné budou, když do těsta zapracujete nakrájené škvarky či slaninu nebo když je nakonec posypete jemně nastrouhaným sýrem a budete podávat se salátem.
ks - brambory 5 ks středně velké, uvařené ve slupce
ks - sůl 1 špetka
ks - vejce 1 ks
ks - mouka pšeničná hladká 500 g nebo podle potřeby
ks - sádlo na opékání
ks - mák mletý 1 hrnek
ks - mléko 1 hrnek
ks - krupicový cukr 5 PL
ks - máslo 2 PL rozpuštěné, na polití
ks - moučkový cukr na poprášení
příprava - 20
vaření - 60+