Jablečné lívance s vlašskými ořechy a javorovým sirupem

Vytisknout recept
Díky jablíčku nejsou tyhle lívance suché a zároveň si vystačíte s menším množstvím mouky než u běžných receptů. Můžete je podávat s jinými oříšky – dobré budou třeba čerstvě vyloupané lískové. Nebo je příště zkuste dát namleté přímo do těsta.
 
1
Do mísy najemno nastrouhejte oloupané jablíčko. Přidejte mléko, cukr, vanilkový extrakt a rozpuštěné máslo a metlou promíchejte. Ke směsi do mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, skořici a špetku soli a umíchejte hladké těsto.
2
Na středním ohni rozpalte lívanečník nebo pánev a na troše másla postupně opékejte lívance 2–3 minuty z jedné strany, pak otočte a dopečte další 2 minuty z druhé strany dozlatova.
 
3
Podávejte posypané nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a přelité javorovým sirupem.
 
 

ks - jablka 1 ks středně velké
ks - mléko 240 ml plnotučné
ks - třtinový cukr 3 PL
ks - vanilkový extrakt 1 ČL
ks - máslo 1 PL rozpuštěné + další na opékání
ks - mouka pšeničná hladká 120 g
ks - kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
ks - skořice 1 ČL mletá
ks - sůl 1 špetka
ks - K PODÁVÁNÍ
ks - vlašské ořechy 1 hrst nasekané nahrubo
ks - javorový sirup podle chuti
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account