Voňavý a šťavnatý celozrnný koláč s jablky od naší úžasné Jarušky

Vytisknout recept
Od té doby, co je s námi v Mamapartner Jaruška, tak zjišťujeme, že se dá i ze zdravých surovin upéct veliká dobrota. V období jablek vám tento fantasticky chutný a voňavý koláč, jistě udělá radost. 
Vám, zkušeným kuchařkám už to asi ani nepřijde tak zajímavé 😉 ale pro mě byla výměna bílé mouky za celozrnnou nebo špaldovou, velká zkouška 😎
Naštěstí tu je naše Jaruška, úžasná maminka dvou dětí, kterou jsem snad nikdy neviděla naštvanou nebo smutnou. A že by k tomu měla řadu důvodů... Prostě je to sluníčko a dle toho vypadají i její koláče *heart* Jeden takový musíte ochutnat.
Vy to zvládnete 😀 A moc si pochutnáte! Pokud vás recept potěšil, odměňte nás prosím hlasem v anketě Podnikavá žena roku, kde se Mamapartner č.14, uchází o postup do finále. Získáme tím prostředky pro rozvoj nadačního projektu na podporu boje proti rakovině prsu. Děkujeme!
POSTUP:
Jablka očistíme a nakrájíme na kostičky. Mouku promícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Vajíčka rozšleháme s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme po částech mléko a mouku. Nakonec vmícháme jablka.
Těsto vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
Pečeme cca 30 minut při teplotě 175 stupňů.
Poleva: Šťávu z citronu promícháme s horkou vodou a moučkovým cukrem. Upečený koláč propícháme vidličkou, natřeme citronovou polevou a posypeme kokosem. Necháme vychladnout. 
Dobrou chuť vám přejí všichni z Mamapartner a nejvíc Jaruška s rodinou 😀

350g - Celozrnná mouka
200g - Hnědý cukr
1ks - Prášek do pečiva
1špetka - Sůl
3ks - Vejce
125g - Máslo
200ml - Mléko
3lžička - Skořice
3ks - Jablko
2lžíce - Na polevu - Horká voda
1ks - Na polevu - Šťáva z citrónu
4lžíce - Na polevu - Moučkový cukr
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila MarkétaJáchymová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account