Piškotový dortový korpus
Ingredience
- 1 vejce
- 5 dkg cukr moučka
- 1 polévková lžíce vody
- 5 dkg polohrubá mouka
- trochu kypřicího prášku na 6 vajec 1 balíček kypř. prášku
- Do dortové formy o průměru 26 cm připravittěsto z 6 vajec
Instrukce
- Vejce rozdělte do dvou mís na žloutky a bílky.
- V jedné míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh.
- V druhé míse utřete žloutky s cukrem, přidejte vodu, poté mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- Nakonec postupně zlehka přimíchejte ušlehaný sníh.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C.
Klasický korpus. Nejraději mám tento světlý,
Super ):)
Klasika, kterou asi děláme občas všechny 🙂
Tak tak…já to mám od maminky naučeno na polévkové lžíce…co vejce, to vrchovatá lžíce cukru, mouky…
Základní a naprostá klasika, bez které se dobrý dort neobejde.
Ano, i to je někdy umění, dobrý základ.
Už len nejaký chutný krém a krásna torta je na svete.
Ano, nechám na každém, co má rád.