Zelňačka

Vytisknout recept
Vzhledem k všemožným virům, které kolem nás nyní krouží, vsadila jsem na osvědčenou, rychlou polévku zelňačku.
Na dno kastrolu dáme trošku oleje a na něj pokrájíme na kolečka dobrou, klidně lehce pikantní klobásu. Dáme restovat. Mezitím si pokrájíme kysané zelí, pokud nemáme rádi moc kyselé, může se zelí propláchnout. Přidáme do kastrolu, zamícháme a dáme sladkou červenou papriku. Ještě chvíli restujeme a následně přilijeme cca 1,5 l vody. Já si jí vedle uvařím v rychlovarné konvici.
Hrnec přiklopíme a vaříme, dokud zelí nezměkne. Oloupeme brambory a dáme je vařit, já vařím zvlášť a až po uvaření přidávám do polévky.
Když je zelí měkké, zahustíme polévkou šlehačkou, ve které jsme předtím rozmíchali 2-3 lžíce hladké mouky, já použila hladkou špaldovou. Zamícháme a ještě cca 10 minut provaříme. Dosolíme. Někdy se může stát, že polévka je opravdu hodně kyselá, tak pak můžeme lehce přisladit.
Vařené brambory slijeme a buď nakrájíme na talíř a polévkou zalijeme, nebo pokrájíme přímo do polévky, zamícháme a hotovo.
Ještě chutnější je pak polévka druhý den po uvaření, když se chutě pěkně propojí.
2ks - papriková klobása
1ks - kysané zelí - sáček 500 g
1ks - smetana ke šlehání 200g - 250g
1 1/2lžíce - sladká paprika
ks - sůl
1/2kg - brambory vařené
2 - 3lžíce - špaldová hladká mouka
příprava - 10
vaření - 50
Kategorie Polévka
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account