Wild Turkey Flan Huga Hromase

Vytisknout recept
Přinášíme tip na sladkou tečku – Wild Turkey Flan, kterou si ihned zamilujete.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 - 6 osob
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • • 100 ml kondenzovaného slazeného mléka
  • • 100 ml smetany na šlehání
  • • 200 ml plnotučného mléka
  • • 5 vajec
  • • sklenka bourbonu Wild Turkey 101
  • • 200 g cukru

Instrukce

  • Cukr nechte na rozpálené pánvi zkaramelizovat a horkým karamelem následně vylijte dno nádoby, ve kterém budete flan chystat. Karamel vzápětí nechte ztuhnout a vychladnout. Rozmixujte mléka se smetanou s vajíčky a výslednou směs nalijte na karamel v zapékací nádobě. Zapékací nádobu přikryjte alobalem a umístěte do pekáčku s horkou vodou. Obě nádoby vložte do trouby rozehřáté na 160 °C minimálně na jednu hodinu. Hotový flan poznáte tak, že hmota ztuhne a při lehkém zatřepání vidíte, že je kompaktní. Hotový flan nechte přes noc vychladnout a druhý den můžete servírovat.
1 Komentář
  1. Naděžda Křičenská 6 měsíců ago

    5 stars
    Moc dobrý dezert.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account