Přinášíme tip na sladkou tečku – Wild Turkey Flan, kterou si ihned zamilujete.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4- 6 osob
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
• 100 ml kondenzovaného slazeného mléka
• 100 ml smetany na šlehání
• 200 ml plnotučného mléka
• 5 vajec
• sklenka bourbonu Wild Turkey 101
• 200 g cukru
Instrukce
Cukr nechte na rozpálené pánvi zkaramelizovat a horkým karamelem následně vylijte dno nádoby, ve kterém budete flan chystat. Karamel vzápětí nechte ztuhnout a vychladnout. Rozmixujte mléka se smetanou s vajíčky a výslednou směs nalijte na karamel v zapékací nádobě. Zapékací nádobu přikryjte alobalem a umístěte do pekáčku s horkou vodou. Obě nádoby vložte do trouby rozehřáté na 160 °C minimálně na jednu hodinu. Hotový flan poznáte tak, že hmota ztuhne a při lehkém zatřepání vidíte, že je kompaktní. Hotový flan nechte přes noc vychladnout a druhý den můžete servírovat.