Perníčky z žitné výražkové mouky

Vytisknout recept
Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.
Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a pečte na 170 °C 7-8 minut.
 
Tip: na perníčky je možné použít i žitnou chlebovou mouku.
500dkg - chlebová vyražková mouka Probio
180dkg - Třtinový cukr Probio
1ks - prášek do perníku
1ks - perníkové koření
2lžíce - kakao
70dkg - máslo
3ks - vejce
80dkg - med
1špetka - sůl
příprava - 90 min
vaření - do zlatova
Kategorie Cukroví
Uvařila MichaelaLejsková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account