Londýnské řezy

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila PetraVomelová

Ingredience

  • 300 g Hladká mouka
  • 140 g Máslo
  • 70 g Moučkový cukr
  • 1/2 ks Prášek do pečiva
  • Rybízová marmeláda
  • 6 ks Bílek
  • 200 g Cukr krupice
  • 120 g Vlašské ořechy nasekané na hrubo
  • 1 ks Vanilkový cukr

Instrukce

  • 300 g hladké mouky
    140 g másla
    70 g moučkového cukru
    3 žloutky
    ½ Kypřicího prášku do pečiva Vitana
    Rybízovou marmeládu na potření
     
    Všechny suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na plech v šířce asi 5 mm plátu. Potřeme rybízovou marmeládou a přelivem. Nakonec posypeme sekanými ořechy. Pečeme pozvolna při 180 stupních 15–20 minut. Ještě za tepla krájíme.
     
    Přeliv:
    6 bílků
    200 g cukru krupice
    120 g nahrubo sekaných vlašských ořechů
    1 Vanilkový cukr Vitana
    Z bílků a cukrů ušleháme sníh a lehce přimícháme ořechy.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account