Dort královny krásy

Vytisknout recept
Nejlepší je, když zvážíte vajíčka i se skořápkou a podle toho odvážíte mouku a cukr krupici.
Troubu si předehřejte na 160 stupňů (horkovzdušná trouba) nebo na 175 stupňů (elektrická). Do robotu dejte vajíčka a cukr krupici a vyšlehejte hustou pěnu. Poté do pěny lehce přimíchejte mouku. Vymažte si a vysypte dortovou formu. Pečte 30 - 45 minut podle výšky těsta, poznáte to tak, že do něj píchnete.
Nechte dort vychladnout a mezitím si připravte malou misku vanilkového pudinku. Až dort vychladne, připravte si krém - do robotu dejte moučkový cukr se změklým máslem a vyšlehejte krém (nesmíte cítit křupat cukr). Pak postupně po lžičkách přidávejte vanilkový pudink (nejdřív z něj odstraňte škraloup) - musíte opatrně a raději méně, aby krém zůstal hladký.
Namažte krém na dort. Pokud je dort vysoký můžete ho rozkrojit a krém namazat i doprostřed dortu.
Na ozdobení dortu můžete použít barevný cukr a různé ozdůbky. 🙂
5ks - vejce
300g - polohrubá mouka cca
300g - cukr krupice cca
120g - změklé máslo
120g - moučkový cukr
1ks - malá miska uvařeného vanilkového pudinku
1ks - na ozdobení barevný cukr nebo podobně
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila KláraMajstryszinová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account