Hash s mletým krůtím masem

Vytisknout recept
V pánvi si rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, poté přidejte mleté krůtí maso a opékejte ho 5–6 minut na středním plameni; průběžně ho přitom promíchávejte, aby se nespojilo do celistvé hmoty. Po uvedené době do pánve přidejte nakrájené batáty, nastrouhaný česnek, mletou papriku a římský kmín a vše opékejte další 2 minuty. Následně do pánve přidejte předvařené fazole, sůl, pepř a 200 ml vody, vše promíchejte, pánev přiklopte pokličkou a směs nechte na středním plameni dusit 5–6 minut do změknutí batát.
Až batáty změknou, vyklepněte do směsi vejce, ztlumte plamen na mírný stupeň a směs zahřívejte 6–7 minut (tentokrát již bez pokličky), dokud se neuvaří vejce.
Hotový hash podle libosti dochuťte pepřem, následně ho posypte nakrájenou chilli papričkou a nasekaným koriandrem a podávejte s plátkem žitného chleba.
*Na 1 porci hashe potřebujete právě 1 vejce – hash, který vidíte na fotografii, sestává ze 3 porcí a na jeho přípravu jsme tedy použili trojnásobné množství ingrediencí.
Nutriční informace na 1 porci: 542 kcal | 33 g bílkovin | 61 g sacharidů | 17 g tuků
ks - 1 lžička olivového oleje
ks - 80 g mletého krůtího masa (7 % tuku)
ks - 120 g syrových batát (oloupaných a nakrájených na kostičky o velikosti 1 cm)
ks - ½ lžičky česneku (nastrouhaného najemno)
ks - ½ lžičky mleté sladké papriky
ks - ¼ lžičky mletého římského kmínu
ks - 50 g předvařených červených fazolí
ks - 200 ml vody
ks - 1 vejce* (velikost S)
ks - 1 lžička čerstvé chilli papričky (nakrájené najemno)
ks - 1 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného nahrubo)
ks - 1 plátek žitného chleba (60 g)
ks - sůl
ks - pepř
příprava - 3
vaření - 21
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account