Velikonoční beránek

Vytisknout recept
 
 
 
 

příprava těsta:

Oddělíme si žloutky od bílků. Ušleháme v robotu žloutky s cukrem, přidáváme

postupně rostlinný olej a pak mléko. Smícháme mouku s kypřicím práškem a sodou.

Ušleháme si tuhý sníh z bílků s trochou soli. Pak přidáváme moučnou směs ke

žloutkové směsi a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Pomalu vpracujeme do

těsta kokos. Můžeme použít různé varianty - s rozinkami nebo s ořechy. 

 
 
 

dokončení a pečení:

Vymažeme si máslem litěnou formu beránka a vysypeme strouhankou nebo

kokosem. Nalijeme těsto tak, aby bylo tak do tří čtvrtin formy. 

Pečeme při 160°C asi 45 až 50 minut. Zkoušíme špejlí, zda je těsto propečené. 

 
 

Necháme trochu vychladnout a opatrně vyklopíme beránka na tácek a posypeme

práškovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Píchneme hřebíčky do těsta

jako oči. Uvážeme beránkovi slušivou mašličku a ozdobíme slavnostní stůl. 

 
 
 
 

Přeji dobrou chuť a pěkné svátky. 

 
 
400g - polohrubá mouka
1ks - kypřicí prášek
220g - cukr krupice
250ml - mléko
200ml - rostlinný olej ( slunečnicový )
3ks - vejce
1lžička - citron.kůra ( strouhaná )
100g - kokos ( rozinky, oříšky )
1lžička - jedlá soda
2ks - hřebíčky
0,5ks - vanilkový cukr
příprava - 30
vaření - 45
Kategorie Dezert
Uvařila Naděžda Křičenská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account