Cuketové rizoto

Vytisknout recept

Dneska jsem vyzkoušela cuketové rizoto. Recept jsem našla na netu, ale upravila jsem si ho pro nás, jak my to máme rádi a co máme rádi.

Cukety jsem ani neloupala, jen pořádně umyla a nakrájela na kostky. 

Cibuli na jemno rozkrájela. 

Rýži jsem propláchla v horké vodě.

Žampiony očistila a nakrájela na plátky.

Tím je veškerá příprava hotová.

Do většího hrnce dáme olej, orestujeme cibuli a na ni přidáme cuketu. A žampiony.

Ještě chvíli restujeme a přidáme rýži. Zalijeme vodou asi 1 cm nad rýži.

Přidáme sůl, já jsem dala citronový pepř, asi lžičku kurkumy, pořádně promíchala

a nechala jsem rýži pod pokličkou dusit. Musí se často míchat.

Pokud je potřeba, přidávat horkou vodu.

Rizoto je hotové, pokud se voda vsákla do rýže a ta je měkká.

Mezitím jsem si na lžičce oleje opražila hrstičku dýňových a slunečnicových semínek

a pokrájela si zelenou nať. Tímto vším jsem rizoto dozdobila.

Podávala jsem s okurkovo.rajčatovým salátem, ale jistě bude dobrá např. i červená řepa.

 

Přeji všem dobrou chuť 🙂

 

Hudlenka


2ks - cuketa mladá
1ks - cibule
1 ks - kukuřice v plechu malá
2hrst - rýže
2lžíce - olej
30g - dýňová semínka
ks - sůl, pepř, kurkuma /nebo kari/
3-5ks - čerstvé žampiony
příprava - 15
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account