166

Hovězí gulášek plný překvapení

Vytisknout recept
Hudlenka testovala se ŽENAMI sušená rajčata. Netradičně je vyzkoušela v hovězím gulášku, který díky nim získal zase novou chuť.
Milé čtenářky, po super nákupu v jednom obchodě, kde jsem si koupila nejen hovězí maso na guláš, ale i mladé (malé) cuketky, papriky a další ingredience, jsem se dneska rozhodla vyzkoušet si zase nějaký nový recept.
Nejprve jsem si vše očistila a nakrájela, cibulku nadrobno, maso na kostičky, cukety jsem pořádně omyla a uřízla kraje, jinak jsem je nechala i se slupkou a nakrájela na kostičky. Malinko posolila.
Papriku na proužky, houby jsem dávala sušené, takže jsem je namočila. Sušená rajčátka, která jsem si vytestovala zde na ženách.sro, jsem nakrájela na kousky a rozdělila na dvě části.
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme maso, pořádně zamícháme, necháme zatáhnout. Pak osolíme, přidáme sladkou papriku (nebo gulášovou), cukety na kostičky, které  ale v cedníku opláchneme od soli, potom papriky.
Stále mícháme a případně podléváme, i když cukety asi pustií trochu šťávy. Z koření přidáme nové koření, celý pepř a pár bobkových listů.
 Když se vše pěkně propojí, přidáme kousky sušených rajčat a zalijeme vodou. Necháme 30 minut dusit (v papiňáku). Když je maso měkké, přidáme ještě zbylá sušená rajčátka, která celkově pokrm dochutí. Úplně malinko jsem zahustila jíškou.
 
Podávala jsem s rýží, ale jako příloha jde možná vše, co vás napadne.
 
Dobrou chuť přeje Hudlenka
 
 
1/2kg - Hovězí maso na guláš
3ks - Cukety mladé
2ks - Paprika
1ks - Houby
4ks - Sušená rajčata
ks - Sůl, pepř celý, bobkový list, nové koření, sladká paprika
1ks - Cibule
ks - Olej
1lžíce - Jíška
příprava - 30 min. v papiňáku
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account