Hovězí gulášek plný překvapení

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 500 g Hovězí na guláš
  • 3 ks Cuketa mladá
  • 2 ks Paprika
  • 1 ks Houby
  • 4 ks Sušená rajčata
  • 1 ks Cibule
  • 1 lžíce Jíška
  • Sůl
  • Pepř celý
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Sladká paprika

Instrukce

  • Hudlenka testovala se ŽENAMI sušená rajčata. Netradičně je vyzkoušela v hovězím gulášku, který díky nim získal zase novou chuť.
    Milé čtenářky, po super nákupu v jednom obchodě, kde jsem si koupila nejen hovězí maso na guláš, ale i mladé (malé) cuketky, papriky a další ingredience, jsem se dneska rozhodla vyzkoušet si zase nějaký nový recept.
    Nejprve jsem si vše očistila a nakrájela, cibulku nadrobno, maso na kostičky, cukety jsem pořádně omyla a uřízla kraje, jinak jsem je nechala i se slupkou a nakrájela na kostičky. Malinko posolila.
    Papriku na proužky, houby jsem dávala sušené, takže jsem je namočila. Sušená rajčátka, která jsem si vytestovala zde na ženách.sro, jsem nakrájela na kousky a rozdělila na dvě části.
    Cibulku zpěníme na oleji, přidáme maso, pořádně zamícháme, necháme zatáhnout. Pak osolíme, přidáme sladkou papriku (nebo gulášovou), cukety na kostičky, které  ale v cedníku opláchneme od soli, potom papriky.
    Stále mícháme a případně podléváme, i když cukety asi pustií trochu šťávy. Z koření přidáme nové koření, celý pepř a pár bobkových listů.
     Když se vše pěkně propojí, přidáme kousky sušených rajčat a zalijeme vodou. Necháme 30 minut dusit (v papiňáku). Když je maso měkké, přidáme ještě zbylá sušená rajčátka, která celkově pokrm dochutí. Úplně malinko jsem zahustila jíškou.
     
    Podávala jsem s rýží, ale jako příloha jde možná vše, co vás napadne.
     
    Dobrou chuť přeje Hudlenka
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account