Závin na slano

Vytisknout recept

Když se řekne závin, představíme si asi všichni klasický štrůdl s jablky, skořicí a rozinkami. To už je prostě klasika. Co to zkusit jinak? Třeba na slaný způsob? Závin se směsí z pórku, vejce a klobásky jsem zkusila jednou a od té doby ho připravuji celkem často. Řeknu vám, jak na něj.

1. Na trošce oleje osmažte nadrobno nakrájenou klobásku, po chvíli přidejte pórek a nakonec vejce. Směs osolte a opepřete, dle chuti. Tuto směs nechejte vychladnout, než ji budete dávat na listové těsto.

2. Na listové těsto (já mám nejraději předválené), naneste směs - postupujte jako při přípravě klasického štrůdlu.

3. Než budete dávat závin péct do trouby, potřete ho rozšlehaným vejcem a posypejte kmínem nebo sezamovými semínky, vypadá to hezky na oko 🙂

4. Pečte na pečícím papíru ve vyhřáté troubě na 210 stupňů asi 15 minut, záleží na troubě.

 

Dobrou chuť *heart*


1ks - pórek
1ks - klobáska
3ks - vejce
dle potřebyks - olej
dle chutiks - sůl, pepř, kmín, sezamové semínko
příprava - 15
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Tereza Tabarková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account