Kuřecí pilaf pro mého syna

Vytisknout recept


Začneme rýží:

Cibuli i česnek si najemno nasekáme a zpěníme na rozpáleném ghíčku. Postupně přidáme 2/3 všeho koření a necháme rozvonět. Přimícháme nahrubo nasekané oříšky (stačí párkrát bacit paličkou přes sáček) a nakonec nakrájené hrozinky, datle či nejlépe sušený rybíz (vcelku).

Pak už přidáme rýži, vše promícháme, poslední 3 minuty orestujeme a podlijeme polovinou vývaru a citronovým juicem. 

Kuře:

Obalíme ve zbylém koření (kurkuma, pepř, sůl, skořice) a na pánvi zprudka opečeme na druhé lžíci ghí. 
Přichystaný pilaf přendáme do zapékací formy a navrh poklademe kuře. Přelijeme zbytkem vývaru a necháme pod alobalem asi 40 minut zapékat. Zbylých 20 minut odkryjeme a pečeme dozlatova. Pokapeme citronem a podáváme se zeleným salátem.
Rada: Pokud byste se rozhodli dělat kuře vcelku, pak ho doporučuji a) předpéct a b) napěchovat pilafem a jedním bio citronem

Děti obecně toto exotické kuřátko s vůni skořice milují. A já také *heart* 

Dobrou chuť 🙂
 
 
6ks - kuřecí stehna z farmy
2hrnek - rýže
1ks - cibule
1ks - stroužek česneku
1/2hrnek - hrozinky, datle nebo nejlépe rybíz
1/2hrnek - pistácie a piniové oříšky
1lžička - skořice
1lžička - kurkuma
1špetka - pepř a sůl
1l - bujon kuřecí/zeleninový
2lžíce - ghí
1 ks - šťáva z 1 citrónu
příprava - 30
vaření - 90
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account