Kuřecí pilaf pro mého syna

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Porce 0
Uvařila KristinaGrey

Ingredience

  • 6 ks Kuřecí stehna
  • 2 hrnek Rýže
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Stroužek česneku
  • 1/2 hrnek Hrozinky, datle nebo nejlépe rybíz
  • 1/2 hrnek Pistácie a piniové oříšky
  • 1 lžička Skořice
  • 1 lžička Kurkuma
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 1 l Bujon kuřecí/zeleninový
  • 2 lžíce Ghí
  • 1 ks Citron - šťáva

Instrukce

  • Začneme rýží:
    Cibuli i česnek si najemno nasekáme a zpěníme na rozpáleném ghíčku. Postupně přidáme 2/3 všeho koření a necháme rozvonět. Přimícháme nahrubo nasekané oříšky (stačí párkrát bacit paličkou přes sáček) a nakonec nakrájené hrozinky, datle či nejlépe sušený rybíz (vcelku). Pak už přidáme rýži, vše promícháme, poslední 3 minuty orestujeme a podlijeme polovinou vývaru a citronovým juicem. 
    Kuře:
    Obalíme ve zbylém koření (kurkuma, pepř, sůl, skořice) a na pánvi zprudka opečeme na druhé lžíci ghí. 
    Přichystaný pilaf přendáme do zapékací formy a navrch poklademe kuře. Přelijeme zbytkem vývaru a necháme pod alobalem asi 40 minut zapékat. Zbylých 20 minut odkryjeme a pečeme dozlatova. Pokapeme citronem a podáváme se zeleným salátem.
    Rada: Pokud byste se rozhodli dělat kuře vcelku, pak ho doporučuji a) předpéct a b) napěchovat pilafem a jedním bio citronem
    Děti obecně toto exotické kuřátko s vůni skořice milují. A já také *heart* 
    Dobrou chuť 🙂
     
     

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account