Domácí granola klidně i jako svačinka do školy

Vytisknout recept
Když vás honí mlsná nebo máte prostě jen chuť na sladké, nemusí to být právě tabulka čokolády, která vám dodá energii na cesty. Pokud vyměníte skleněnou dózu za plast, můžete z granoly udělat skvělou svačinku do školy.
Když jsem objevila úžasného pomocníka, začala jsem si svačinky do této skleněné uzavíratelné dózy vyrábět sama. Energii a vitalitu mám k dopolední dodávce zdraví hned k dispozici.

Co budete potřebovat na přípravu?

Vyrobíte si domácí křupavé müsli. Můžete však používat kupované. V obchodech jsou dnes k dispozici nepřeberné množství chutí i barev. Anebo si jej můžete upéct do větší zásoby a skladovat v uzavíratelné nádobě, aby zůstalo dlouho křupavé a voňavé.

Takže pojďme si upéct granolu:

rozpalte si troubu na 160 °C.
  • na pečící plech (stačí dortová forma) si nasypte ovesné vločky, oříšky, rozinky... zkrátka to, co máte rády
  • zakápněte kokosovým olejem (nebo rozpuštěným máslem)
  • zalijte medem
  • dobře všechny promíchejte
  • vložte do trouby
  • prvních 10 minut pečte na 160 °C
  • poté teplotu snižte o polovinu (na 80 °C) a dopékejte dalších 20 minut
  • směs musí být suchá a křupavá
  • nechte vychladnout
Vezměte si uzavíratelnou dózu (pokud chcete svačinku na cesty), doma použijte misku. Na dno nasypte křupavé müsli.
Přidejte bílý jogurt a zakápněte jej javorovým sirupem (nebo medem).
Nakonec nakrájejte ovoce. Já jsem použila banán a hroznové víno. Fantazii se však meze nekladou. Můžete si jogurt obohatit čerstvými jahodami, borůvkami, rybízem, melounem. Čím vás jen napadne.
Dózu pak jednoduše uzavřete. Máte hotovou výtečnou a zdravou pochoutku na cesty. Vložte do kabelky a hurá do práce nebo na výlet. Ještě lžičku s sebou 😉
Dobrou chuť!
 
6lžíce - Bílý jogurt (nejlépe řeckého typu)
1/2ks - Banán
10ks - Hroznové víno bez pecek
1lžíce - Javorový sirup
4lžíce - Ovesné vločky
3lžíce - Oříšky, hrozinky a jiné sušené ovoce dele chuti
2lžíce - Med
2lžíce - Kokosový olej (nebo můžete použít máslo)
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account