Zázvorový COLA sirup

Vytisknout recept
Do 5 ti litrové sklenice dáme citronovou šťávu, postrouháme na jemno kilo zázvoru.
Přidáme kilo cukru, 5 badyánů, 10 hřebíčků, 2 skořice.
Promícháme a přikryjeme. Necháme přes noc v pokojové teplotě.
Obsah přecedíme přes plátýnko.
Přidáme zbytek cukru a chvilku zakřejeme, aby se rozpustil.
Dáme do vyvařených sklenic a po vychladnotí do lednice.
Toto množství je na necelé 4 litry sirupu.
 
1kg - Zázvor
2l - Šťáva z citronů
2kg - Cukr tmavý třtinový
ks - Skořice celá, badyán, hřebíček
příprava - 20
vaření - 5
Kategorie Nápoje
Uvařila AntonínMikeška

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account