Torta buldozer

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Uvařila Emília Balonová

Ingredience

  • 2x 5 ks Vajce
  • 2x 200 g Práškového cukru
  • 2x 250 g Polohrudej múky
  • 2x 75 ml Oleja
  • 2x 100 ml Mlieka
  • 2x 1 lžička Prášok do pečiva lebo soda
  • 2 lžíce Kakao
  • 250 g Maslo
  • 120 g Práškový cukor
  • 2 ks Uvareného vanilkového pudingu z 2 pudingov na 500 ml mlieka
  • 250 g Maslo
  • 3 lžíce Nutely

Instrukce

  • Z jednej dávky upečieme bielu piškótu: Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme olej, mlieko, múku so sódou a nakoniec sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie na 180 stupňov asi 18-20 min.
    Z druhej dávky upečieme rovnako kakaové cesto - postup rovnaký, akurát do múky zamiešame 2 lyžice kakaa.
    Na biely krém vymiešame maslo s cukrom a po lyžiciach zašľaháme hustý puding.
    Na tmavý krém vymiešame maslo s nutelou.
    Cestá si rozrežeme na tretiny.
    Na spodok dáme 1/3 bielej piškóty, polejeme sladkou vodou, potrieme džemom a natrieme nutelovou plnkou. Dáme druhý kakaový plát, postup zopakujeme - môžeme dať aj orechovú zmes (pomleté orechy s cukrom a horúcou vodou), natrieme bielou plnkou, tretí plát bude biela piškóta - POZOR - už natierame len polovicu!
    1/3 kakaového plátu prerežeme na polovicu a vrstvíme ako kabínu.
    Celé potrieme bielou plnkou a dáme do chladničky.
    Zo zvyšných častí rozrežeme akoby trojuholníky, spojíme k sebe džemom a prilepime o okraje torty, natrieme nutelovým krémom a priložíme kinder čokolády alebo čokoládky z Lidla. Dokreslíme bledým krémom kolesá a pásy.
    Tmavým krémom dokreslíme okná, pridáme želé cukríky ako svetlá a komín  z tyčinky. Dopredu oprieme čokoládu ako zhŕňač 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account