Fazolová mňamka - zdravé a rychlé jídlo, které si oblíbíte!

Vytisknout recept
Poslední dobou mi dochází inspirace v kuchyni. 
Často nevím, co vařit, ikdyž receptů je všude na tisíce. V kuchařce "Citlivá kuchyně" od Markéty Šichtařové jsem objevila pár zajímavých receptů, mimo jiné i tento.
Jsem nadšená, je to zase něco jiného, navíc rychlé na přípravu. Zkuste a uvidíte, budete si "chrochtat" 🙂
1) ideálně přes noc si do teplé vody namočte fazole, průběžně odstraňujte pěnu
2) fazole dejte vařit do měkka, i během vaření vybírejte pěnu
3) kuřecí prsa nakrájejte na drobné kousky a orestujte na pánvi, osolte je
4) nakrájejte červenou papriku
5) do pekáčku dejte všechny ingredience - uvařené fazole, orestovaná kuřecí prsa, nakrájenou papriku, med, kečup/protlak, šťávu z citronu, sůl
6) promíchejte, dejte do trouby péct na 220 stupňů, asi na hodinku, průběžně kontrolujte, jestli se vám obsah nepřipéká (šťáva), případně přidejte lžíci vody a kečup/protlak
Uvádím sice přesné množství ingrediencí, ale osobně jsem zvyklá dělat hodně "od oka", něčeho přidat, něčeho zase ubrat. Nejjednodušší je, když šťávu ochutnáte a hned budete mít jasno, jestli vašim chuťovým buňkám přidat víc medu, citronu atd.
Dobrou chuť *heart*
 
250g - červené fazole
2ks - kuřecí prsa
1ks - červená paprika
2lžíce - med
5lžíce - rajský protlak nebo sladký kečup
1lžíce - šťáva z citronu
1lžička - sůl
1lžíce - olej
příprava - 10
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Tereza Tabarková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account