Poslední dobou mi dochází inspirace v kuchyni.
Často nevím, co vařit, ikdyž receptů je všude na tisíce. V kuchařce "Citlivá kuchyně" od Markéty Šichtařové jsem objevila pár zajímavých receptů, mimo jiné i tento.
Jsem nadšená, je to zase něco jiného, navíc rychlé na přípravu. Zkuste a uvidíte, budete si "chrochtat" :)
1) ideálně přes noc si do teplé vody namočte fazole, průběžně odstraňujte pěnu
2) fazole dejte vařit do měkka, i během vaření vybírejte pěnu
3) kuřecí prsa nakrájejte na drobné kousky a orestujte na pánvi, osolte je
4) nakrájejte červenou papriku
5) do pekáčku dejte všechny ingredience - uvařené fazole, orestovaná kuřecí prsa, nakrájenou papriku, med, kečup/protlak, šťávu z citronu, sůl
6) promíchejte, dejte do trouby péct na 220 stupňů, asi na hodinku, průběžně kontrolujte, jestli se vám obsah nepřipéká (šťáva), případně přidejte lžíci vody a kečup/protlak
Uvádím sice přesné množství ingrediencí, ale osobně jsem zvyklá dělat hodně "od oka", něčeho přidat, něčeho zase ubrat. Nejjednodušší je, když šťávu ochutnáte a hned budete mít jasno, jestli vašim chuťovým buňkám přidat víc medu, citronu atd.
Dobrou chuť *heart*
250g - červené fazole2ks - kuřecí prsa1ks - červená paprika2lžíce - med5lžíce - rajský protlak nebo sladký kečup1lžíce - šťáva z citronu1lžička - sůl1lžíce - olejpříprava - 10vaření - 60